Apel la candidaturi – Școala de vară a Harvard Institute for World Literature, Harvard, 5-27 iulie 2023

A fost lansat apelul la candidaturi pentru cea de-a treisprezecea sesiune a școlii de vară Institute for World Literature (IWL), care va fi găzduită de Universitatea Harvard în perioada 5 – 27 iulie 2023. Harvard IWL este un program destinat atât studenților doctoranzi și cadrelor didactice universitare, cât și cercetătorilor independenți ai literaturii. În fiecare an, la sesiunile IWL iau parte aproximativ 150 de participanți din 35 de state, iar o treime dintre aceștia sunt cadre didactice universitare și cercetători independenți.

Aplicația este deschisă în perioada 1 noiembrie 2022 – 1 februarie 2023. În calitate de instituție afiliată IWL, aplicanții din partea Universității din București beneficiază de o scutire de 50% din taxa de participare. Pentru mai multe informații, click aici. Documentele necesare pentru completarea aplicației includ un CV actualizat, o mostră de scriere academică (poate fi un articol, capitol de teză de doctorat sau de carte, dar nu mai mult de 25 de pagini) și foaia matricolă a ultimului program de studii absolvit, toate trei în limba engleză sau bilingv în cazul foii matricole. Formularul online unde trebuie încărcate materialele, precum și documentele necesare pentru solicitarea unei reduceri sau scutiri de taxă (dacă este cazul) este disponibil aici.

Participanții din partea instituțiilor afiliate precum Universitatea din București nu au nevoie de scrisoare de recomandare.

Aplicanții vor fi înștiințați cu privire la rezultat până pe 25 februarie 2023.

Orice instituție afiliată are dreptul la două locuri în program la jumătate din taxa de participare pentru cele patru săptămâni de program ($900 în loc de $1,800). Această taxă reprezintă taxa de școlarizare. Ca urmare, comitetul de admitere al școlii de vară IWL va alege doi participanți din partea Universității din București. În plus, IWL oferă posibilitatea aplicării pentru o a doua reducere de taxă sau pentru o scutire integrală. Mai multe detalii cu privire la taxele de participare puteți găsi aici.
Totodată, cheltuielile legate de transport, cazare și masă sunt suportate de către participant.
Toate activitățile școlii de vară IWL se desfășoară în limba engleză.

Programul din 2023 oferă seminare și prelegeri susținute de unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniu la nivel mondial:  Homi Bhabha (Universitatea Harvard), David Damrosch (Universitatea Harvard), Jérôme David (Universitatea din Geneva), Simon Gikandi (Universitatea Princeton), Emily Greenwood (Universitatea Harvard), B. Venkat Mani (Universitatea din Wisconsin-Madison), Ankhi Mukherjee (Universitatea Oxford), Steve Owen (Universitatea Harvard), Jessica Pressman (Universitatea de Stat din San Diego), Mariano Siskind (Universitatea Harvard), Shaden Tageldin (Universitatea din Minnesota), Delia Ungureanu (Universitatea din București) și Lawrence Venuti (Universitatea Temple).

Harvard IWL este un program anual de patru săptămâni care are loc în fiecare an într-un alt loc de pe glob, revenind o dată la trei ani la Universitatea Harvard. Sesiuni precedente au avut loc în Beijing (2011), Istanbul (2012), Harvard (2013), Hong Kong (2014), Lisabona (2015), Harvard (2016), Copenhaga (2017), Tokyo (2018), Harvard (2019), Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz (2022). Din cauza pandemiei COVID-19, în 2020 și 2021, IWL s-a desfășurat în mediul online.

Pentru orice alte întrebări legate de procesul aplicării sau de formatul sesiunilor IWL, persoanele interesate pot solicita informații la adresa de e-mail iwl@fas.harvard.edu.

Toate informațiile legate de formatul seminarelor IWL precum și detaliile despre programul din 2023 sunt disponibile aici.