Conferințele lunare ale Departamentului de Științe ale Comunicării

De la ierarhi la enoriași.Comunicarea prin imagine în biserica greco-catolică din Transilvania sec. al XVIII-lea

Joi, 26 aprilie 2018, ora 12,00, în Sala „Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”

Joi, 26 aprilie 2018, la ora 12,00, în Sala „Cezar Tabarcea-Adela Rogojinaru” a Facultății de Litere (et. 1, aripa stângă), va avea loc o nouă conferință a Departamentului de Științe ale Comunicării, susținută de doamna conf. dr. habil. Greta Monica Miron, de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj. Tema conferinței: “De la ierarhi la enoriași.Comunicarea prin imagine în biserica greco-catolică din Transilvania sec. al XVIII-lea”.

Preocupările de cercetare ale doamnei Greta Monica Miron sunt legate de istoria secolului al XVIII-lea din Transilvania, cu un interes special dedicat comunităților greco-catolice din această regiune.


E loc pentru tineri în (comunicarea) politică?

Marți, 16 mai 2017, ora 18,00, în Sala „Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”

Departamentul de Științe ale Comunicării din Facultatea de Litere vă invită marți, 16 mai 2017, ora 18,00, în Sala Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru (etaj 1), la conferința susținută de Vlad Tăușance (coordonatorul campaniei online a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale), cu titlul: „E loc pentru tineri în (comunicarea) politică?”
Conferința – moderată de lector dr. Olga Bălănescu – va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Educația pentru publicitate

Luni, 3 aprilie 2017, ora 18.00, Sala „Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”

Departamentul de Științe ale Comunicării organizează în cadrul Zilelor Porților Deschise o conferință departamentală, luni, 3 aprilie 2017, ora 18,00, în sala Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru (etaj 1), având drept invitat un specialist din domeniul publicității, Alexandru Dumitrescu, director de creație în agenția McCann Bucharest. Tema conferinței este Educația pentru publicitate, iar moderator va fi Costin Popescu, director al departamentului care organizează evenimentul.

Galerie cu fotografii


Arhivele memoriei

Miercuri, 1 martie 2017, ora 18,00, Sala “Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”

 

Departamentului de Științe ale Comunicării din Facultatea de Litere vă invită, în chiar prima zi de primăvară a acestui an, la o nouă conferință lunară. De această dată, invitații sunt doi istorici de la Chișinău, conferențiari în cadrul Institutului ProMemoria al Universității de Stat din Moldova și, respectiv, în cadrul Institutului de Istorie al Academiei de Științe din Moldova.

Ludmila D. Cojocaru și Virgiliu Bîrlădeanu ne vor prezenta miercuri, 1 martie 2017, ora 18,00 (în Sala “Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”, Facultatea de Litere, etajul 1) un proiect de istorie orală (“Recuperarea și valorificarea științifică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din RSS Moldovenească”), precum și o serie de volume (“Arhivele memoriei”) rezultate în urma investigațiilor de teren.

Galerie cu fotografii


Cum se mai pot preda tradiția/tradițiile?

Miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 18,15, Sala „Cezar Tabarcea-Adela Rogojinaru”

Departamentul de Științe ale Comunicării din Facultatea de Litere a Universității din București are plăcerea de a vă invita miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 18,15, în sala “Cezar Tabarcea-Adela Rogojinaru” (str. Edgar Quinet, nr. 5-7, etaj 1) la o nouă conferință departamentală lunară, susținută de prof. univ. dr. Augustin Ioan (Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București), cu tema “Cum se mai pot preda tradiția/tradițiile?”

Vă așteptăm cu drag la o seară de dialog alături de un important specialist în arhitectură și filosofia spațiului.

 


Biografia unui festival internațional, independent, de literatură din România: FILB (2008-2016)

Miercuri, 7 decembrie 2016, ora 18.00, Sala „Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”

Departamentul de Științe ale Comunicării din Facultatea de Litere are plăcerea de a vă invita la o nouă conferință lunară miercuri, 7 decembrie 2016, în intervalul 18,00-19,30, în Sala “Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru”.

Conferința va fi dedicată unui subiect situat la intersecția mai multor discipline care se predau la programul de studii “Comunicare și Relații publice”: modul în care se construiește și se promovează un festival literar. Reflectorul va fi așezat pe Festivalul Internațional de Literatură București (FILB), ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție.

Invitații conferinței sunt 2 dintre fondatorii festivalului: scriitorul Vasile Ernu și specialistul în comunicare, Oana Boca Stănescu.

Galerie cu fotografii