Burse

BURSE 2021-2022

ATENȚIE!

Lunile de referință pentru determinarea veniturilor familie sunt cele trei de dinaintea începerii anului universitar (iulie, august și septembrie).

Documentele ce compun dosarele pentru burse sociale vor fi trimise scanate pe adresa de e-mail a secretarei programului / anului de studii în care vă aflați (adresele pot fi găsite aici: https://litere.ro/prezentare/secretariat/)

Alături de dosare va trebui transmis și contul IBAN al titularului. Bursele se virează doar în conturi personale.


Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2022/2023.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice sau cercetătorilor pentru a urma in strainatate:

– studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;

– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

– cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2022/2023 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse de studii / Acord bilateral.

De asemenea, va amintim ca 03 noiembrie 2021 este termenul limita pentru depunerea candidaturilor la Bursele de cercetare si formare postuniversitara si postdoctorala „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma si „Nicolae Iorga” la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia.

Pentru informaţii suplimentare, datele noastre de contact sunt:

Site: www.roburse.ro

Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)

Telefon:  021/310.19.05

Fax: 021/310.22.17

E-mail: burse@roburse.ro

 


BURSE 2020-2021

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor de acceptare a burselor de merit I și II și a eventualelor contestații este 9 noiembrie 2020, ora 14.00.

ATENȚIE!

Lunile de referință pentru determinarea veniturilor familie sunt cele trei de dinaintea începerii anului universitar (iulie, august și septembrie).

Documentele ce compun dosarele pentru burse sociale vor fi trimise scanate pe adresa de e-mail a secretarei programului / anului de studii în care vă aflați (adresele pot fi găsite aici: https://litere.ro/prezentare/secretariat/)

Eventualele modificări aduse documentelor de mai sus în ședința Senatului UB din 21.10.2020 vor fi postate imediat ce ne vor fi aduse la cunoștință.

 


BURSE 2019-2020


BURSE 2018-2019

 


BURSE 2017-2018

 

Eventualele contestații se pot depune între 8 și 10 noiembrie 2017, la Secretariat.


BURSE 2016-2017

Eventualele contestații se pot depune în ziua de vineri, 10 martie 2017, între orele 10 și 12, la Secretariat.

 

Burse DAAD

Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) pune la dispoziție burse de studiu pentru anul universitar 2017-2018. Sunt finanțate stagii de cercetare în cadrul universitaților din Germania, fiind oferite burse pentru doctoranzi și tineri cercetători, cadre didactice universitare și cercetători.
Pot fi depuse candidaturi pentru următoarele programe de burse:
Burse de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători – Burse de lungă durată
Mai multe informații pot fi consultate aici.Burse de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători – Burse de scurtă durată
Mai multe informații pot fi consultate aici.Burse de cercetare pentru un doctorat în Germania
Mai multe informații pot fi consultate aici.Stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetători
Mai multe informații pot fi consultate aici.Program de reinvitare pentru foști bursieri
Mai multe informații pot fi consultate aici.Burse pentru artiști si arhitecți – Stagii de lucru pentru cadre didactice universitare
Mai multe informații pot fi consultate aici.Mai multe informații despre diferitele posibilități de finanțare prin intermediul burselor DAAD pot fi consultate aici sau pe site-ul oficial.