Apel la candidaturi – Școala de vară a Harvard Institute for World Literature, Mainz, 4-28 iulie 2022

În perioada 4 – 28 iulie 2022, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice ale Universității din București sunt invitați să participe la cea de-a douăsprezecea sesiune a școlii de vară Harvard Institute for World Literature (IWL), care va fi găzduită de Obama Institute al Universității Johannes Gutenberg din Mainz (Germania).

Harvard IWL este un program destinat atât studenților doctoranzi, cât și cadrelor didactice universitare. În fiecare an, la sesiunile IWL iau parte aproximativ 150 de participanți din 35 de state, iar o treime dintre aceștia sunt cadre didactice universitare.Aplicația este deschisă în perioada 1 noiembrie 2021 – 1 februarie 2022. În calitate de instituție afiliată IWL, aplicanții din partea UB beneficiază de o scutire de 50% din taxa de participare. Pentru mai multe informații, click aici.

Înscrierea se realizează online

Pentru completarea aplicației, studenții și cadrele didactice ale Universității din București au nevoie de un CV actualizat, de un articol, capitol de teză de doctorat sau de carte (nu mai mult de 25 de pagini) și de foaia matricolă a ultimului program de studii absolvit, toate trei în limba engleză și/sau bilingv în cazul foii matricole. Formularul online unde trebuie încărcate materialele, precum și documentele necesare pentru solicitarea unei reduceri sau scutiri de taxă (dacă este cazul) este disponibil aici. Participanții din partea instituțiilor afiliate precum UB nu au nevoie de scrisoare de recomandare.
Aplicanții vor fi înștiințați cu privire la rezultat până pe 25 februarie 2022.

Orice instituție afiliată are dreptul la două locuri în program la jumătate din taxa de participare pentru cele patru săptămâni de program. Această taxă reprezintă taxa de școlarizare. Ca urmare, comitetul de admitere al școlii de vară IWL va alege doi participanți din partea Universității din București. În plus, IWL oferă posibilitatea aplicării pentru o a doua reducere de taxă sau pentru o scutire integrală. Mai multe detalii cu privire la taxele de participare puteți găsi aici.

Totodată, cheltuielile legate de transport, cazare și masă sunt suportate de către participant. Toate activitățile școlii de vară a IWL se desfășoară în limba engleză.

Seminare, susținute de reputați cercetători de renume mondial

Programul din 2022 cuprinde seminare conduse de unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniu la nivel mondial:  Helena Buescu (Universitatea din Lisabona), Thomas Claviez (Universitatea din Berne), David Damrosch (Harvard), Stefano Evangelista (Oxford), Françoise Král (Universitatea Paris Nanterre), Dieter Lamping (Universitatea Johannes Gutenberg), B. Venkat Mani (Universitatea din Wisconsin-Madison), Galin Tihanov (Queen Mary, Universitatea din Londra), Dubravka Ugrešic și Lawrence Venuti (Universitatea Temple)

Invitați speciali sunt scriitorul și cercetătorul Gerald Vizenor de la Universitatea din California, Berkeley, Mita Banerjee și Alfred Hornung de la Universitatea Johannes Gutenberg, Mainz.Harvard IWL este un program anual de patru săptămâni care are loc în fiecare an într-un alt loc de pe glob, revenind o dată la trei ani la Universitatea Harvard. Sesiuni precedente au avut loc în Beijing (2011), Istanbul (2012), Harvard (2013), Hong Kong (2014), Lisabona (2015), Harvard (2016), Copenhaga (2017), Tokyo (2018), Harvard (2019). Din cauza pandemiei COVID-19, în ultimii doi ani IWL s-a desfășurat în mediul online.

Pentru orice alte întrebări legate de procesul aplicării sau de formatul sesiunilor IWL, persoanele interesate pot solicita informații la adresa de e-mail iwl@fas.harvard.edu. Toate informațiile legate de formatul seminarelor IWL precum și detaliile despre programul din 2021 sunt disponibile aici.