Zilele Porților Deschise la Facultatea de Litere


Profesorii noștri vorbesc despre Facultatea de Litere

Prof. dr. Ion Bogdan Lefter

 

Conf. dr. Simona Popescu

 

Prof. dr. Emil Ionescu

 

Prof. dr. Mircea Cărtărescu

Prof. dr. Liviu Papadima

Prof. dr. Ioana Pârvulescu

Prof. dr. Rodica Zafiu

 



 


Andreea Răsuceanu este scriitoare și critic literar. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (1998–2002), secția română-engleză. În 2009 a devenit doctor în filologie, cu lucrarea Mahalaua Mântulesei, drumul către modernitate. Între 2010 și 2013 a beneficiat de o bursă postdoctorală POSDRU, incluzând un stagiu de șase luni la Universitatea Sorbonne – Paris 3, finalizată cu lucrarea Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară

Împreună cu Corina Ciocârlie, a alcătuit un Dicționar de locuri literare bucureștene (Humanitas, 2019).

Este autoarea romanelor O formă de viață necunoscută (Humanitas, 2018) și Vântul, duhul, suflarea (Polirom, 2020).


Fiind deja un element de tradiție pentru specializarea „Comunicare și Relații Publice” a Facultății de Litere, albumul de fotografii digitale (alcătuit de studenți și masteranzi de la programele Departamentului de Științe ale Comunicării și coordonat de conf. dr. Alexandra Crăciun) se construiește anual în jurul altei tematici postmoderne. Purtând titlul „MASCA – IDENTITATE ȘI CONTAGIUNE”, albumul încearcă să surprindă atitudinile, comportamentele și sensibilitățile care au apărut și s-au maifestat față de acest obiect, devenit (peste noapte) uzual. Lansarea lui va avea loc miercuri, 14 aprilie 2021, în intervalul 14.00-15.00, pe următorul link: https://meet.google.com/kbe-vawy-mho Vă așteptăm cu drag!


Întâlnirea cu poeta Svetlana Cârstean va avea loc marți, 13 aprilie, în intervalul 16,00-17,30, pe link-ul: meet.google.com/ibh-emff-orr

Trailer dedicat volumului “Sînt alta” (Nemira, 2020), de Svetlana Cârstean, realizat de masterandele Diana Benchea și Maria Chirilă (Modele de Comunicare și Relații Publice, anul I)

 


Departamentul de Științe Administrative organizează o întâlnire cu doamna Iulia Halat, absolventă a Facultății de Litere, consilier local la Consiliul Local al sectorului 1 București, care va dezbate, alături de studenți, statul și provocările consilierului local , între prevederile legislative și realitatea actuală.