„Cercul” – Laura Dumitrescu în dialog cu Cristina Bogdan, marți, 10 decembrie, ora 19.00, Librăria Cărturești Verona

78257912_2135658520075111_1563515026575196160_o

Marți, 10 decembrie, ora 19.00, în Librăria Cărturești Verona, Laura Dumitrescu și Cristina Bogdan vor vorbi despre rituri de trecere și de petrecere, despre timpul festiv și timpul de reflecție al sărbătorilor, și vor răspunde întrebărilor publicului.
Vă așteptăm în librărie sau live pe CINEPUB!

CRISTINA BOGDAN este conferențiar universitar dr. în cadrul Departamentului de Științe ale Comunicării și prodecan al Facultății de Litere, Universitatea din București, unde susține cursuri și seminare de Istoria culturii și a mentalităților, Antropologie culturală, Antropologie urbană și Studii de gen.
Cercetează de aproape două decenii iconografia Morții din spațiul românesc și european, desfășurând numeroase anchete de teren în țară și în străinătate. A publicat studii și articole de istorie și antropologie culturală, a coordonat mai multe volume colective în limbile română și franceză și a semnat două lucrări de autor, construite în jurul temelor thanatologice: „Moartea și lumea românească premodernă. Discursuri întretăiate”, (Editura Universităţii din Bucureşti, 2016, volum nominalizat la Premiile Observator Cultural în anul 2017), și „IMAGO MORTIS în cultura română veche” (secolele XVII-XIX) (Editura Universităţii din Bucureşti, 2002).

LAURA DUMITRESCU este asistent universitar la Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, unde coordonează seminarele de literatură universală și comparată. A scris o teză de doctorat despre istoria autorului în literatura Evului Mediu și a publicat interviuri în reviste culturale precum Dilema Veche, Observator Cultural, B-Critic etc. Interviul pe care l-a realizat cu regizorul Iosif Demian a dus la apariția cărții „Note de autor/Author’s Notes” (Mandragora, 2019)

Cercul este un proiect Cărturești în parteneriat cu CINEPUB și este susținut de: Publicator, Revista 22, Revista Accente, LiterNet.ro și Eclaude.

Pentru edițiile precedente, vizitați cerculcarturesti.wordpress.com & www.cinepub.ro