[Amânat] Atelierul „În Agora”, joi, 18 aprilie 2024, ora 18.00, Sala de Consiliu

Din motive independente de voința noastră, evenimentul se amână pentru o dată ce va fi anunțată în curând.

În afara temelor discutate la cursuri și seminare, care sunt subiectele de interes pentru studenții de la Facultatea de Litere? Ne propunem să aflăm acest lucru, construindu-le un spațiu de dezbatere unde toate aceste întrebări să fie puse în discuție într-o manieră degajată.
Primul atelier din seria intitulată „În Agora” va avea loc joi, 18 aprilie, la Sala de Consiliu, începând cu ora 18:00, când vom discuta despre cum anume funcționează lumea editorială.
Suntem obișnuiți cu formatul târgurilor de carte de la noi, suntem obișnuiți să sondăm noile apariții din librării, să urmărim lansările de carte care ne interesează și să răsfoim presa literară. Însă ce se întâmplă dincolo de ceea ce e vizibil pentru cititori? Vă invităm la o discuție deschisă despre cum arată, din interior, lumea noastră editorială, care e dinamica ei și cum se ajunge de la manuscris la volumul pe care îl vedem pe rafturile librăriilor.
Invitații noștri sunt Livia Stoia (agent literar, fondatoarea agenției care acum îi poartă numele și care este una dintre cele mai importante agenții regionale din Europa de Est; din 2020 deține și conduce Ilustrata Agency, o agenție literară fondată în Barcelona în 1991) și Mircea Vasilescu (profesor al Facultății noastre, director al Departamentului de Studii Literare, inițiator al programelor de master „Teoria şi practica editării“ şi „Studii literare“; redactor-șef al Dilemei vreme de 18 ani).
Moderator: Luana Stroe

Studenții sunt invitați să participe și să intervină în discuție cu propriile lor întrebări și puncte de vedere.