Expoziția  „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” la Universitatea din Torino

Expoziția  „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” realizată de conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin este prezentă, până pe 10 mai 2022, la Universitatea din Torino, Italia. Expoziția este găzduită de Campus Luigi Einaiudi (Lungo Dora Siena n. 100, Torino), socotit a fi unul dintre cele mai frumoase și moderne edificii universitare din lume. Proiectul de antropologie vizuală realizat de Cătălin D. Constantin propune o lectură antropologică și culturală a spațiului piețelor publice și cuprinde imagini aeriene ale piețelor urbane din peste 20 de țări europene, precum și un film de 30 de minute.

Seminarul de prezentare a proiectului are loc astăzi, 29 aprilie, la ora 18.00 (ora României), în Sala Lauree Rosse a Universității din Torino, și va putea fi urmărit în streaming pe platforma universității: https://unito.webex.com/meet/eventi.bobbio .

Vor interveni: prof. Piercarlo Rossi (Istituto Universitario di Studi Europei), Ioana Gheorghiaș (Consulatul General al României din Torino), Valentina Parasecolo (Parlamentul european – Milano), conf. Cătălin D. Constantin, dr. Cristina Rusiecki (Universitatea din București), prof Marinella Belluati, prof. Francesco Chiodelli, prof. Maria Pia Genesin, prof. Dario Elia Tosi (Universitatea din Torino).

Universitatea din Torino este una dintre cele mai vechi universități din Europa, iar printre alumnii săi se numără Umberto Eco, Italo Calvino, Cesare Pavese, Giani Vattimo.