Lansarea primului număr al Revistei U, 7 iunie 2024

Vineri, după Maratonul de Poezie care încheie cursul de scriere creatoare ținut de Simona Popescu, a avut loc lansarea primului număr al Revistei U, revistă a studenților de la Facultatea de Litere a Universității din București. Cu rubrici de poezie, proză, cronică literară, de film și de teatru, traduceri de poezie, traduceri din texte teoretice la zi, interviuri și multe altele, Revista U e construită de un mic „grup de entuziaști”. Redacția e formată din studenți de la anul al II-lea: Radu Bădescu, Ailyn Chirculescu, Victor Grigoraș, Alexandra Ivan, Andrei Neacșu și Andrada Teuca. Capete limpezi: Simona Popescu și Luana Stroe. Website: Andreea Ivan.

Amfiteatrul Odobescu a fost plin vineri seară, astfel că mulțumim studentelor și studenților de la cursurile de scriere creatoare care au fost alături de noi. Mulțumim scriitorilor invitați la Maratonul de poezie: Adela Greceanu, Florin Iaru și Vasile Gribincea, poeților Răzvan Cosmin Țupa, Radu Nițescu și Santiago Gutierrez Echeverria, Ancăi Ionescu (una dintre autoarele bine-cunoscutului roman Rubik) și doamnelor profesoare Alexandra Crăciun și Andreea Paris-Popa.

„Să sperăm că magnetul U va atrage tot ce e interesant în lume. O revistă care, sperăm, va fi tot mai mult una de idei, cu spirit critic și poftă de a experimenta, de a căuta cu fervoarea specifică celor tineri.” (Simona Popescu)

„Revista aceasta are ceva din aerul unui concert de jazz. Începută ca un «jam-session», a consolidat în jurul ei un grup perfect acordat, iar faptul e vizibil odată cu lectura acestui prim număr al revistei U.” (Luana Stroe)

A fi student la Litere nu înseamnă (și n-a însemnat niciodată) doar să stai tăcut/ă în băncile amfiteatrelor și să notezi ce spun profesorii. Salut cu mare bucurie apariția revistei voastre, vă felicit pe toți cei implicați acum și de acum încolo, pe cei care ați debutat deja sau sperați să publicați într-unul din numerele viitoare ale revistei. Le mulțumesc doamnelor profesoare Simona Popescu (a cărei energie a molipsit mai multe generații de studenți, înainte și după aventura extraordinară numită Rubik) și Luana Stroe pentru că sunt împreună cu voi și alături de revistă. La mUlți ani!” (Oana Fotache, decanul Facultății de Litere)

Vă amintim că puteți citi Revista U și online, la revistau.webflow.io, iar redacția așteaptă articolele voastre pentru următoarele numele pe adresa revistau2024@gmail.com.