Conferința „Information and the Dark Side of the Internet”, miercuri, 24 aprilie 2024, ora 16.00, Sala M416

Miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora 16.00, Dr. Ari Haasio de la Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki din Finlanda, va susține la Universitatea din București conferința pe tema

Information and the Dark Side of the Internet.

Moderator: Conf. univ. Dr. Octavia-Luciana Madge

Conferința va avea loc la în clădirea Universității din București, intrarea din Str. Academiei nr. 14, etajul 4, sala 416.

Dr. Ari Haasio este lector principal la Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki (SeAMK). Studiile sale recente s-au axat pe conceptele dezinformare intenționată (disinformation) și dezinformare neintenționată (misinformation). În calitate de cercetător în domeniul biblioteconomiei și științei informației, a dobândit în timp o cunoaștere aprofundată privind bibliotecile din Finlanda și a lucrat în colaborare cu factorii de decizie din bibliotecile finlandeze. În studiile pe tema hikikomori pe care Dr. Haasio le desfășoară în prezent, excluderea și retragerea socială sunt teme principale. Dr. Haasio a publicat peste 50 de cărți și 30 de articole în cele mai importante reviste de specialitate, pe teme precum căutarea și regăsirea informațiilor, social media și criminalitatea pe internet.