„În căutarea binelui” – Seminar public și parcurs inițiatic cu inovatorii sociali din România

Lector dr. Eugen Istodor, colaborare ASHOKA INTERNAȚIONAL & LITERE BUCUREȘTI, DEPARTAMENTUL DE ȘTIINȚE ALE COMUNICĂRII

JOIA, ora 12-16, Sala 408 și Laboratorul CRP

DESCRIERE PRACTICĂ:

Vom fi împreună la fiecare întâlnire cu un om care face bine ce face în România de astăzi. Un inovator social. Un membru al societății civile. Vom dialoga despre cum acțiunile lui duc la schimbarea vieții noastre a tuturor.

MOTIVAȚIE:

Când ne întrebăm serios privind puterea binelui? Când suntem în momente grele și rele ale vieții. Dar sunt printre noi oameni care-și pun problema Binelui zilnic și acționează în sensul acestuia. Ei vor veni la Litere-CRP să fie luați la întrebări de noi.

Ce este binele? Cum facem deosebire față de Rău? Există formule precise?

Inovatorii sociali invitați la seminariile noastre își vor spune povestea de om cu însușirile date de binele pe care-l fac.

În demersul nostru vom trăi, seminar de seminar:

“Exasperări şi euforii, zel intelectual şi confuzie sufletească, întîlniri cu prieteni şi cu neprieteni, furii, iubiri, perplexităţi şi speranţe.”

Și cum altfel, vom fi împreună la aceste întâlniri pentru a “resimţi drept indispensabilă identificarea unei minime coerenţe în acest vîrtej al pluralităţii care e spectacolul fiecărei vieţi, dar pe care ne-­am obişnuit, tocmai pentru că e atît de „comun“, să-­l lăsăm la voia întîmplării, ca pe o penumbră subînţeleasă.” (citate din Andrei Pleșu, Minima Moralia,1994).

Vom crea în întâlnirile noastre niște arbitrii ai eticii și moralei? Nu.

O să vrem să fim mai cuminți după aceea? Nu avem un răspuns.

Dar sigur, în întâlnirile noastre, vor fi momente în care vom înțelege  mai bine ce se întâmplă în jurul nostru. Și, cum să nu, astfel, vom privi cu alți ochi ce ni se întâmplă în fiecare zi.