Apel la candidaturi – Școala de vară a Harvard Institute for World Literature, Cipru, 8 iulie-1 august 2024

Cea de-a paisprezecea sesiune a școlii de vară Institute for World Literature (IWL) va fi găzduită de Universitatea din Cipru în perioada 8 iulie – 2 august 2024. Harvard IWL este un program destinat atât studenților doctoranzi și cadrelor didactice universitare, cât și cercetătorilor independenți ai literaturii. În fiecare an, la sesiunile IWL iau parte aproximativ 150 de participanți din 35 de state, iar o treime dintre aceștia sunt cadre didactice universitare și cercetători independenți.

Aplicația este deschisă pînă la 1 februarie 2024. În calitate de instituție afiliată IWL, aplicanții din partea Universității din București beneficiază de o scutire de 50% din taxa de participare. Pentru mai multe informații, click aici: https://iwl.fas.harvard.edu/pages/tuition-financial-aid. Documentele necesare pentru completarea aplicației includ un CV actualizat, o mostră de scriere academică (poate fi un articol, capitol de teză de doctorat sau de carte, dar nu mai mult de 25 de pagini) și foaia matricolă a ultimului program de studii absolvit, toate trei în limba engleză sau bilingv în cazul foii matricole. Formularul online unde trebuie încărcate materialele, precum și documentele necesare pentru solicitarea unei reduceri sau scutiri de taxă (dacă este cazul) este disponibil aici: https://iwl.fas.harvard.edu/pages/online-application.

Participanții din partea instituțiilor afiliate precum Universitatea din București nu au nevoie de scrisoare de recomandare.
Aplicanții vor fi înștiințați cu privire la rezultat până pe 25 februarie 2024.
Orice instituție afiliată are dreptul la două locuri în program la jumătate din taxa de participare pentru cele patru săptămâni de program. Această taxă reprezintă taxa de școlarizare. Ca urmare, comitetul de admitere al școlii de vară IWL va alege doi participanți din partea Universității din București. În plus, IWL oferă posibilitatea aplicării pentru o a doua reducere de taxă sau pentru o scutire integrală. Mai multe detalii cu privire la taxele de participare puteți găsi aici: https://iwl.fas.harvard.edu/pages/tuition-financial-aid.
Totodată, cheltuielile legate de transport, cazare și masă sunt suportate de către participant.
Toate activitățile școlii de vară IWL se desfășoară în limba engleză.

Programul din 2024 oferă seminare și prelegeri susținute de unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniu la nivel mondial: David Damrosch (Universitatea Harvard), Ástráður Eysteinsson (Universitatea din Islanda), Djelal Kadir (Universitatea Pennsylvania State), B. Venkat Mani (Universitatea Wisconsin-Madison), Ankhi Mukherjee (Universitatea  Oxford), Francesca Orsini (SOAS), Jahan Ramazani (Universitatea din Virginia), Panagiotis Roilos (Universitatea  Harvard), Gisèle Sapiro (EHESS & CNRS), Galin Tihanov (Queen Mary Universitatea din Londra), Delia Ungureanu (Universitatea din Bucharest), Karen Van Dyck (Universitatea Columbia). Georgi Gospodinov, castigatorul International Booker Prize pe 2023, este invitat de onoare.

Harvard IWL este un program anual de patru săptămâni care are loc în fiecare an într-un alt loc de pe glob, revenind o dată la trei ani la Universitatea Harvard. Sesiuni precedente au avut loc în Beijing (2011), Istanbul (2012), Harvard (2013), Hong Kong (2014), Lisabona (2015), Harvard (2016), Copenhaga (2017), Tokyo (2018), Harvard (2019, 2023), Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz (2022). Din cauza pandemiei COVID-19, în 2020 și 2021, IWL s-a desfășurat în mediul online.

Pentru orice alte întrebări legate de procesul aplicării sau de formatul sesiunilor IWL, persoanele interesate pot solicita informații la adresa de e-mail iwl@fas.harvard.edu.

Toate informațiile legate de formatul seminarelor IWL precum și detaliile despre programul din 2024 sunt disponibile aici: https://iwl.fas.harvard.edu/2024-program-overview.