Dezbateri academice pe teme de specialitate în cadrul unei colaborări între Universitatea din București / Facultatea de Litere / Departamentul de Studii Culturale / colectivul: Studii Europene și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române.

Vă invităm să participați în următoarele săptămâni alături de noi la o serie de dezbateri academice pe teme de specialitate în cadrul unei colaborări pe care o dezvoltăm între  Universitatea din București / Facultatea de Litere / Departamentul de Studii Culturale / colectivul: Studii Europene și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române. 

Toate dezbaterile vor fi accesibile online, vinerea în intervalul 10.00-12.00, la următorul link:  https://meet.google.com/ndu-meex-msv 

Veți avea ocazia nu numai să audiați teme de interes, ci și să interacționați direct cu cercetători mai experimentați sau mai tineri din domeniu. 

Puteți să participați doar ca auditori, dar, ca în fiecare an, vă invităm inclusiv să lăsați emoțiile deoparte și să interacționați direct, prin întrebări, comentarii, completări (dacă doriți, desigur).

Poate fi, de asemenea, o bună ocazie să vă familiarizați cu mediul discuțiilor academice și cu prezentările și interacțiunile de acest tip (fapt ce vă poate fi util, ca experiență de observare, pentru propriile participări la manifestări științifice sau la susținerea lucrărilor de semestru/finalizare a studiilor).

Este al treilea an în care derulăm acest proiect, iar întâlnirile sunt gândite ca spațiu de învățare și prezentare a unor studii și cercetări derulate în domeniu de către cercetători cu experiență (experți ISPRI) sau de către tineri cercetători (studenți, masteranzi, doctoranzi).

Proiectul a pornit din nevoia de formare și de profesionalizare a tinerilor (studenți și masteranzi) în domeniul cercetării academice, precum și din nevoia de cunoaștere și aprofundare, prin interacțiune directă, a proceselor și tehnicilor de cercetare actuale din domeniul relațiilor internaționale.

Temele dezbaterilor academice sunt teme de actualitate, de cele mai multe ori aflate în strânsă legătură cu dinamica națională și internațională, astfel încât, prin intermediul acestor întâlniri studenții și masteranzii au posibilitatea de a conecta și aprofunda cunoștințele acumulate la cursurile universitare de specialitate cu exemplele concrete ale relațiilor internaționale contemporane.

Vă așteptăm la workshop-uri!