Cadrele didactice ale UB, invitate să facă propuneri pentru următoarea serie de Blended Intensive Programmes – BIPs în cadrul CIVIS

Alături de profesorii afiliați celorlalte 10 universități membre CIVIS, cadrele didactice ale Universității din București sunt invitate să facă propuneri pentru următoarea serie de cursuri hibride intensive (Blended Intensive Programmes – BIPs). Termenul-limită de transmitere a aplicațiilor este 15 mai 2023.

Fie că e vorba de un nou proiect educațional internațional care necesită finanțare sau despre un program aflat deja în derulare care să fie dezvoltat la un nivel superior, fiecare curs hibrid intensiv (BIP) propus trebuie să fie rezultatul unei colaborări între profesori de la trei sau mai multe universități membre CIVIS.

De asemenea, seria de BIPs propusă va îndeplini un cumul de criterii stabilite de Comisia Europeană și de CIVIS. Informații suplimentare pot fi accesate pe pagina dedicată de pe site-ul CIVIS.

Dat fiind angajamentul CIVIS față de cele mai importante provocări societale, programele propuse se vor circumscrie celor cinci direcții principale de acțiune identificate de CIVIS:

  • Sănătate
  • Orașe, teritorii și mobilități
  • Transformarea digitală și tehnologică
  • Climă, mediu, energie
  • Societate, cultură și patrimoniu cultural

Un ghid de elaborare a propunerilor de BIPs poate fi accesat aici și aici, iar formularul de înscriere online este disponibil aici.

Abordarea utilizată în cadrul programelor BIPs este una interdisciplinară. Dedicate conceptului de excelență academică, aceste programe traversează adesea granițele subiectelor, ciclurilor și domeniilor tradiționale, ceea ce va garanta participanților o viziune nouă asupra temelor lor de studiu.

CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectată de Comisia Europeană între primele 17 universități-pilot europene, Alianța CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.