Dezbatere în jurul volumului „Robul succesului. Viața politică a lui Victor Eftimiu sub șase constituții”, de Cristian Preda, joi, 24 noiembrie, ora 18.00, Sala de Lectură

Vă invităm joi, 24 noiembrie, ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii, la o dezbatere în jurul volumului Robul succesului. Viața politică a lui Victor Eftimiu sub șase constituții, de Cristian Preda (profesor dr., decanul Facultății de Științe Politice, Universitatea din București), apărut recent în colecția Memorii/Jurnale/Biografii a Editurii Humanitas.

La eveniment vor participa, alături de autor, conf. dr. Magda Răduță și lector dr. Cosmin Ciotloș. Întâlnirea va fi moderată de conf. dr. Cristina Bogdan, decanul Facultății de Litere.

„Cu remarcabil talent scriitoricesc și cu acribie documentară, Cristian Preda reconstituie biografia politico-intelectuală a scriitorului Victor Eftimiu și, odată cu aceasta, aduce în fața cititorilor o Românie trecută prin două războaie mondiale, șase Constituții, patru regi, două republici – populară și socialistă – și un regim totalitar de sorginte sovietică. Istoria carierei minuțios construite a lui Victor Eftimiu este deopotrivă istoria instituțiilor, a mentalităților și a breslei scriitorilor pe parcursul a peste 70 de ani. O admirabilă izbândă în scrierea de biografii, această carte plină de informații și intuiții, de răsturnări de situații, de portrete de epocă și de oglinzi îndreptate către prezent cucerește de la primele pagini, invitând la o nouă reflecție despre duplicitățile și metamorfozele succesului în literatură și în politică.“ (Tatiana Niculescu)