Conferințele CLTA: C. Mihaela POPESCU, „Codificarea evidențialității indirecte în limba română actuală: tipare gramaticale și strategii lexico-pragmatice”, 31 martie 2022, online

Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere continuă ciclul Conferințelor Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată. Conferințele se vor desfășura în continuare în format online, pe platforma Google Meet.

Întâlnirea din 31 martie 2022 o are ca vorbitoare pe Cecilia Mihaela Popescu, prof. univ. dr. habil. la Universitatea din Craiova. Este absolventă a Universității din Craiova, Facultatea de Litere și Istorie, din anul 1998. A urmat studiile doctorale în domeniul Lingvisticii romanice, sub îndrumarea Prof. univ. dr. dr.h.c. mult. Maria Iliescu (Universitatea din Innsbruck – Austria), la Universitatea din Craiova, unde a obținut, în anul 2007, titlul de Doctor în Filologie, cu teza intitulată „Exprimarea potențialului și a irealului în latină, franceză și română”. Publicații (selectiv): Noţiuni de morfosintaxă a limbii latine. Grupul nominal (2010); Gramatica comparată a limbilor romanice. Note de curs – (2012); Viitorul şi condiţionalul în limbile romanice. Abordare morfosintactică şi categorizare semantică din perspectivă diacronică (2013).

Data și ora

Data: joi, 31 martie 2022

Ora: 18.00

Accesul la conferință se face pe bază de înscriere la: https://forms.gle/Ektxw8EJpiGPzb9L8

Accesul la conferință este permis doar cu camera deschisă. Conferința se va înregistra.