Conferințele Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată: Cristinel MUNTEANU, „Vorbitorul și interpretările sale greșite (cu referire specială la decodarea aberantă în expresie lingvistică)” (online, 17 februarie 2022)

 

Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere continuă ciclul Conferințelor Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată. Conferințele se vor desfășura în continuare în format online, pe platforma Google Meet.

Întâlnirea din 18 februarie 2022 îl are ca vorbitor pe Cristinel Munteanu, dr. în filologie şi dr. în filosofie. C. Munteanu este prof. univ. dr. habil. la Universitatea „Danubius” din Galați și director al Centrului de Hermeneutică „Simboluri și Texte” de la aceeași universitate. Este afiliat la Școala Doctorală de Filologie din cadrul IOSUD Universitatea din Pitești. A publicat Sinonimia frazeologică în limba română din perspectiva lingvisticii integrale (2007), Lingvistica integrală coşeriană. Teorie, aplicații și interviuri (2012), Frazeologie românească. Formare și funcționare (2013), Tradition and Innovation in Language and Linguistics. A Coserian Perspective (2017), Problema sensului la John Dewey. Premise pentru constituirea unei hermeneutici integrale (2019); este, de asemenea, autorul a peste 150 de articole de specialitate.

Conferința prezentată de Cristinel Munteanu este intitulată Vorbitorul și interpretările sale greșite (cu referire specială la decodarea aberantă în expresie lingvistică).  După trecerea în revistă, însoțită de exemple, a mai multor tipuri de greșeli lingvistice rezultate din interpretările eronate pe care unii vorbitori le dau (în diverse situații) unor fapte lingvistice, expunerea se va concentra asupra decodării aberante (un concept semiotic lansat de Umberto Eco în anul 1965), cu referire specială la manifestările lingvistice ale acesteia.

Data și ora

Data: joi, 17 februarie 2022

Ora: 18.00

Link: https://meet.google.com/wvp-funy-gbz

Conferința se va înregistra.