CIVISthon UB, 6-10 decembrie 2021

În perioada 6-10 decembrie, Universitatea din București organizează, în cadrul Local CIVIS Days 2021, competiția CIVISthon UB, oportunitatea comunității UB de a se implica în crearea de proiecte sub umbrela CIVIS, proiecte care să ofere soluții pentru problemele și nevoile cu care se confruntă societatea.

CIVISthon UB este un concurs de proiecte în care studenții facultăților UB sunt invitați să înscrie inițiative care să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în domeniile principale de interes ale consorțiului.

În cadrul competiției, fiecare facultate poate înscrie o singură echipă alcătuită din 3-5 studenți (la licență sau masterat) mentorată de un cadru didactic.

Pentru a înscrie o echipă în competiția din facultate, liderul acesteia va trebui să transmită, până cel târziu luni, 22 noiembrie 2021, un email către mentorul de la nivelul facultății, asist. drd. Bogdan Dumitru (bogdan.dumitru@litere.unibuc.ro), în care să precizeze numele echipei (care ar trebui să reflecte și apartenența la facultatea propriu-zisă), numele membrilor echipei, nivelul de studii și specializarea, dar și o scurtă motivație a dorinței de a participa la CIVISthon UB (maximum o pagină A4 sau un slide de PPT).

Ulterior, în perioada 22-25 noiembrie 2021, mentorii propuși la nivelul celor 19 facultăți ale UB vor selecta echipele care vor participa la finala evenimentului. Activitatea de lucru, prezentarea proiectelor finale și premierea câștigătorilor vor avea loc în perioada 6-10 decembrie 2021.

Pentru a convinge juriul, proiectele câștigătoare trebuie să ofere soluții creative, eficiente și realiste, să descrie corect contextul social, cultural și economic în care se regăsește problema semnalată, să arate cunoașterea consorțiului CIVIS, a domeniilor de interes, a proiectelor și direcțiilor acestuia și să fie prezentate într-o manieră persuasivă și profesională.

Mai multe detalii cu privire la CIVISthon 2021, inclusiv regulamentul și calendarul complet, pot fi consultate în documentul disponibil aici. Datele de contact ale mentorilor din cele 19 facultăți pot fi consultate pe site-urile acestora, disponibile aici.

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește nouă dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania) și University of Glasgow (Marea Britanie). Acestora li se va alătura, odată ce primește aprobarea deplină din partea Comisiei Europene, și Universitatea Paris Lodron din Salzburg. Selectată de Comisia Europeană între cele 17 universități-pilot europene, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 450.000 studenți și 65.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.

Mai multe informații despre CIVIS pot fi accesate atât pe site-ul oficial, www.civis.eu, cât și pe pagina dedicată de pe site-ul Universității din București, disponibilă aici.