Conferințele Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată: Ioan MILICĂ, „Creativitatea lingviștilor: cum ne imaginăm vorbitorul?”, online, 25 februarie 2021

Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere continuă ciclul Conferințelor Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată. Din pricina situației epidemiologice, conferințele se vor desfășura în continuare online, pe platforma Google Meet.

Întâlnirea din 25 februarie 2021 îl are ca vorbitor pe Ioan Milică, profesor de lingvistică la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, în prezent și director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași. Conferința prezentată de Ioan Milică este intitulată „Creativitatea lingviștilor: cum ne imaginăm vorbitorul?”. Milică propune, în lumina a trei lecturi: Ferdinand de Saussure, Noam Chomsky și Charles Fillmore, trei studii de caz privind proiectarea unui vorbitor ideal. Mai precis, „vorbitorii” construiți în semiologia lingvistică modernă sunt repere euristice grație cărora modelările lingvistice dezvoltă putere explicativă.

 

Data și ora

Data: joi, 25 februarie 2021

Ora: 18.00

Link: https://meet.google.com/juy-zrzd-xrp