Sesiunea de studii și comunicări de literatură comparată, iconologie și ekphrastică, ediția a XVII-a, cu tema „Râsul”, vineri, 13 noiembrie 2020, ora 10:00, Google Meet

Colectivul de literatură comparată din cadrul Departamentului de Studii literare organizează vineri, 13 noiembrie 2020, Sesiunea de studii și comunicări de literatură comparată, iconologie și ekphrastică. Aflată la ediția a XVII-a, Sesiunea se adresează în principal studenților de la programele de studii ale Facultății de Litere, masteranzilor, doctoranzilor.

La fiecare ediție a fost propusă o temă care să permită explorări interdisciplinare și conexiuni, valorificând lecturile și disponibilitățile de cercetare ale participanților; „Forme ale spectacolului în literatură”, „Creatori și mituri personale”, „Om, decor, obiect”, „Mirodenii, delicii, savoare”, „Seducători și seduși. Jocuri, strategii, istorii”, „Moartea eroului”, „Licori și delicii culinare”, „Orașe. Teritorii. Geografii” – sunt unele dintre temele propuse în ultimii ani, comunicările cele mai bune fiind publicate în volume apărute la Editura Universității din București, în colecția Perspective comparatiste.

Tema ediției a XVII-a este „Râsul”, înscriindu-se în aceeași linie, specifică literaturii comparate, a diversității, a deschiderii culturale, a interesului pentru cercetarea literaturii în relație cu artele.

Cea mai bună comunicare studențească va primi Premiul „Dan Grigorescu”, care se acordă începând cu anul 2009. Colectivul de literatură comparată va acorda un Premiu Special pentru abordarea inedită a temei propuse.

Manifestarea se va desfășura online, pe platforma Google Meet, începând cu ora 10.