Apel la candidaturi – Școala de vară a Harvard Institute for World Literature, Belgrad, 6-30 iulie 2020

2020 IWL Flyer Final

A fost lansat apelul la candidaturi pentru cea de-a zecea sesiune a școlii de vară Harvard Institute for World Literature (IWL), care va avea loc la Facultatea de Filologie a Universității din Belgrad în perioada 6-30 iulie 2020. Harvard IWL este un program destinat atât studenților doctoranzi, cât și cadrelor didactice universitare. În fiecare an, la sesiunile IWL iau parte aproximativ 150 de participanți din 35 de state, iar o treime dintre aceștia sunt cadre didactice universitare.
Aplicația este deschisă în perioada 1 noiembrie 2019 – 1 februarie 2020. Pentru completarea aplicației, studenții și cadrele didactice ale Universității din București au nevoie de un CV actualizat și de un articol, capitol de teză de doctorat sau de carte (nu mai mult de 25 de pagini), ambele în limba engleză. Formularul online unde trebuie încărcate materialele pentru solicitarea unei reduceri sau scutiri de taxă este disponibil aici.
Participanții din partea instituțiilor afiliate, precum UB, nu au nevoie de foaie matricolă sau de scrisoare de recomandare.

Aplicanții vor fi înștiințați cu privire la rezultat până pe 25 februarie 2020.

Orice instituție afiliată are dreptul la două locuri în program la jumătate din taxa de participare pentru cele patru săptămâni de program. Această taxă reprezintă taxa de școlarizare. Ca urmare, comitetul de admitere al școlii de vară IWL va alege doi aplicanți din partea Universității din București. În plus, IWL oferă posibilitatea aplicării pentru o a doua reducere de taxă sau pentru o scutire integrală. Mai multe detalii cu privire la taxele de participare puteți găsi aici.

Totodată, cheltuielile legate de transport, cazare și masă sunt suportate de către participant.

Toate activitățile școlii de vară a IWL se desfășoară în limba engleză.

Programul din 2020 cuprinde seminare conduse de unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniu la nivel mondial:  Emily Apter (New York University), Baidik Bhattacharya (CSDS, Delhi), Helena Buescu (Universitatea din Lisabona), David Damrosch (Harvard), Stefano Evangelista (Oxford), Françoise Král (Université Paris Nanterre), B. Venkat Mani (Universitatea din Wisconsin-Madison), Natalie Melas (Cornell), Mads Rosendahl Thomsen (Universitatea Aarhus), Galin Tihanov (Queen Mary, Universitatea din Londra), Delia Ungureanu (Universitatea din București), Tatiana Venediktova (Universitatea de Stat din Moscova).

Invitați speciali: scriitorii Mircea Cărtărescu și Dubravka Ugrešic și cercetătorii Ljiljana Markovic (Universitatea din Belgrade) și Franco Moretti (Stanford).
Harvard IWL este un program anual de patru săptămâni care are loc în fiecare an într-un alt loc de pe glob, revenind o dată la trei ani la Universitatea Harvard. Sesiuni precedente au avut loc în Beijing (2011), Istanbul (2012), Harvard (2013), Hong Kong (2014), Lisabona (2015), Harvard (2016), Copenhaga (2017), Tokyo (2018) și Harvard (2019).
Pentru orice alte întrebări legate de procesul aplicării sau de formatul sesiunilor IWL, persoanele interesate pot solicita informații la adresa de e-mail iwl@fas.harvard.edu.

Toate informațiile legate de formatul seminarelor IWL precum și detaliile despre programul din 2020 sunt disponibile aici.