Cursurile de vară de limba română, de cultură și civilizație românească, ediția a 59-a, 22 iulie – 4 august 2019

Afis A3 ROMANA Scoala de vara

Universitatea din București organizează, în perioada 22 iulie – 4 august 2019, a 59-a ediție a Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească. Această școală de vară a Universității din București reprezintă cea mai veche inițiativă a unei universități românești de a promova limba și cultura română în lume. De-a lungul a peste jumătate de secol, Cursurile de vară ale Universității din București și-au câștigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din țară și din străinătate, precum și a unor distinși academicieni, oameni de cultură, artiști. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia, continuat vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu.

Facultatea de Litere va găzdui pentru al zecelea an consecutiv cursurile, fiind expresia celor aproape 60 de ani de tradiție în promovarea limbii române, culturii și civilizației românești. La ediția din acest an vor participa 30 de cursanți din toată lumea: Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Coreea, Turcia, Rusia, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Polonia, Bulgaria, Croația și Italia.

Deschiderea oficială a Cursurilor de vară va avea loc luni, 22 iulie, începând cu ora 17.00 în Sala de Lectură a Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, Nr. 5-7). La deschidere vor adresa cuvinte de bun venit Prof. univ. dr. Mircea Dumitru (Rector al Universității din București), Prof. univ. dr. Marian Preda (Președinte al Senatului Universității din București), Conf. univ. dr. Sorin Costreie (Prorector al Universității din București), Prof. univ. dr. Emil Ionescu (Decan al Facultății de Litere), Prof. univ. dr. Oana Chelaru-Murăruș (Director onorific al Cursurilor de vară) și Conf. Univ. Dr. Luciana-Alexandra Ghica (Președinte al Asociației Alumni a Universității din București). Festivitatea de deschidere va fi moderată de Lect. univ. dr. Alexandru Nicolae (Director al Cursurilor de vară) și Lect. univ. dr. Ionuț Geană (Director executiv al Cursurilor de vară).