Cătălin D. Constantin la Galeria Întâlnirilor, despre proiectul „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor”

Miercuri, 12 decembrie 2018, ora 19, area loc ultima ediție din acest an a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Invitatul serii este Cătălin D. Constantin, care va povesti despre proiectul „Piețe din Europa și istoriile lor”. Evenimentul se derulează sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane și are loc la Bistro Matrioska, str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București. 

Expoziția „Piețe din Europa și istoriile lor”, realizată de Cătălin D. Constantin, curator arh. Dan Lăcătuș, s-a bucurat de un succes deosebit la nivel internațional și s-a dovedit, în anul patrimoniului cultural european, un excelent produs de export cultural românesc. Expoziția a fost itinerată pe parcursul anului 2018 în 12 locuri din țară și din străinătate (3 destinații în țară — București, Sibiu, Brașov;  9 destinații în străinătate — localități din Spania, Turcia, Grecia, Polonia, Bulgaria), urmând să-și continue periplul pe parcursul anului următor. 

Proiectul a inclus conferințe și ateliere susținute de autor la mai multe universități europene, un film de 30 de minute, și a fost însoțit de publicarea unui volum pe aceeași temă. Expoziția a fost găzduită de spații cu o valoare istorică și de patrimoniu specială, precum Palacio Pimentel (sec. XV), locul nașterii regelui spaniol Filip al II-lea, Universitatea istorică din Valladolid (1241), Palacio Anaya din Salamanca, edificiu aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO, castele medievale, dar și galerii moderne sau spații atipice, precum piețele așezărilor aromâne din Munții Pindului, unde prezența expoziției a însemnat un experiment de antropologie vizuală, adresat unor comunități mici și izolate.

Participă: Cătălin D. Constantin, Dan Lăcătuș, Cezar-Petre Buiumaci, Ricardo Soria Cáceres.

Proiectul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Ordinul Arhitecților din România.


POSTER-Galeria-Intalnirilor-12-decembrie afis_Valladolid_inaltime_8_29