Conferința „Lipscaniul chefurilor”, susținută de Eugen Istodor la Palatul Suțu, joi, 22 noiembrie, ora 18.30

46384895_1755259094583779_6630524710033555456_n

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 18.30, Muzeul Municipiului Bucureștiului vă invită la conferința Lipscaniul chefurilor cu Eugen Istodor, coordonată de Cătălin D. Constantin, la Palatul Suțu.

Cheful se definește printr-o durată scurtă, dar trăită intens. Așa privesc teritoriul Lipscaniului. Teritoriul a fost trăit fără ascultarea legilor. Asta-nseamnă că intemperiile de tot felul (inundații, incendii, cutremure) nu sunt învățături de minte, ci motive de părăsire. Apoi, în timp, teritoriul este re-găsit și re-făcut conform codului social al momentului. Neascultarea legilor dă și pitorescul lui. Este o dezorganizare a Lipscaniului care-i face savoarea. Lipscaniul fragil, plin de chefuri omenești, totuși supraviețuiește. Cum? Încercăm să aproximăm o rețetă. O rețetă care face din Lipscani un loc fragil, de-a dreptul tragic. Da, un loc tragic în care astăzi se râde și se petrece zi și, mai ales, noapte.

Despre Eugen Istodor

Reporter de o viață la un ziar de umor, Cațavencii. Asta m-a făcut să caut perspective alternative ale unor teritorii, comunități (penitenciarul, comunitatea blocului din București pe vremea comunismului, Lipscaniul istoric și de astăzi, etc.). Astăzi, cercetările comunitare din zona reportericească au căpătat alură teoretică, devenind lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București.