Muzeul Municipiului București vă invită să participați joi, 24 mai 2018, 18.30, la Palatul Suțu, la conferința „Restaurarea conacului de la Ghergani”, un studiu de caz prezentat de Ovidiu Serghe, arhitect implicat în etapele restaurării conacului.
Conacul de la Ghergani, situat la 30 de minute de București, pe drumul spre Târgoviște, a fost reconstruit în două etape între 1869-1888, după schițele și viziunea lui Ion Ghica, de arhitecții Dimitrie Berindey (1831-1884) și George Mandrea (1855-1916). Se înscria, ca și alte reședințe boierești ale epocii, în categoria maisons de plaisance.
Domeniul cuprinde un parc natural desprins din vechii codrii ai Vlăsiei, cu o grădină romantică, în mijlocul căreia se află conacul și capela familiei Ion Ghica, bijuterie arhitectonică reprezentativă a stilului neoromânesc.
Domeniul este strâns legat de personalitatea lui Ion Ghica, inițiator al Revoluției de la 1848, înflăcărat promotor al Unirii Principatelor. Reședința de la Ghergani a fost unul dintre principalele locuri în care au fost făcute întruniri pentru planurile Unirii, la care au participat N. Bălcescu și Negruzzi.
Prim ministru al României în patru rânduri, autor al Scrisorilor către Vasile Alecsandri, Ion Ghica a marcat istoria României moderne și se numără printre fondatorii ei cei mai de seamă.
Conferința urmărește evoluția procesului de restaurare și disecția etapelor sale.
Dacă distanța nu vă permite să participați, vă invităm să urmăriți conferința în timp real pe site-ul Muzeului Municipiului București, la secțiunea intitulată LIVE STREAM.
Intrarea: 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.