Vernisajul expoziției „Regina și frontul”, joi, 26 aprilie 2018, ora 14.00, Holul de Marmură al Facultății de Litere [Update: galerie imagini]

Seria evenimentelor dedicate de Facultatea de Litere Centenarului Marii Uniri continuă cu expoziția „Regina și frontul”, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Asociația România Culturală. Expoziția cuprinde 20 de fotografii-document, puțin cunoscute, înfățișând-o pe Regina Maria a României pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial. Imaginea de pe afișul expoziției datează chiar din anul 1918 și o surprinde pe regină alături de generalul Eremia Grigorescu.

Fotografiile pot fi văzute în Holul de Marmură al Facultății de Litere între 26 și 29 aprilie 2018. Evenimentul face parte din programul colocviului BEST Letters.

Vernisajul are loc joi, 26 aprilie 2018, la ora 14.00.
Vor vorbi: dr. Anca Beatrice Todireanu, curatorul expoziției, prof. univ. dr. Emil Ionescu, decanul Facultății de Litere, și Cătălin D. Constantin, lector universitar, specialist în antropologie vizuală.