„Miercuri la takla”, ediția a zecea, 18 aprilie 2018, ora 18.30

A X-a ediție a clubului de lectură „Miercuri la takla” are ca temă „Rock la bloc. Pop culture în comunismul românesc” și va avea loc miercuri, 18 aprilie, ora 18.30, când vă așteptăm la Librăria Humanitas Kretzulescu alături de invitații noștri: Florin Dumitrescu (scriitor, antropolog) și Eugen Istodor (jurnalist, scriitor).

Cărțile propuse pentru dezbatere sunt:

Muzici și faze – Ovidiu Verdeș (Editura Polirom)
Jurnal de rocker – Doru Ionescu (în dialog cu un cristian – Cristian Cosma) (Casa de pariuri literare)
Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism – Dan LunguAmelia Gheorghiță (coord.) (Editura Polirom)
„Tot înainte!” Amintiri din copilărie (interviuri) – Simona Preda, Valeriu Antonovici (coord.) (Curtea Veche Publishing)

Moderatori: Oana Fotache și Magda Răduță, Centrul „Tudor Vianu”.

Accesul este gratuit, pe baza unei înscrieri prin Eventbook sau pe Facebook.

Există cărți despre care se vorbește doar când apar, timp de câteva săptămâni sau luni, și altele care ne obsedează multă vreme, la care revenim iar și iar. Dincolo de lansări oficiale, de bibliografii și topuri, de premii sau critici, vrem să vorbim despre aceste cărți care ne pun pe gânduri. În ultima miercuri din fiecare lună, Librăria Humanitas Kretzulescu și Centrul „Tudor Vianu” (www.ciscer.ro) al Universității din București vă invită la un club de lectură inedit: o discuție liberă despre cărți, la care vor participa autori, universitari, cititori pasionați, oameni „cu nume” și oameni „în căutarea unui nume”. Dacă lansările vă aduc în atenție noutățile editoriale, iar lecturile publice vă dau ocazia întâlnirii directe cu autorii, clubul nostru vă oferă o panoramă a gândurilor de după lectură.