Reprezentanții Facultății de Litere laureați ai primei ediții a Premiilor Senatului Universității din București

Astăzi, 20 decembrie 2017, a avut loc Gala de decernare a Premiilor anuale ale Senatului Universității din București, ediția I. Cu această ocazie, mai mulți reprezentanți și colaboratori ai Facultății de Litere au obținut importante distincții, în cadrul secțiunii “Științe Umaniste”:

1. Profesorul emerit al anului: Prof. univ. dr. Gabriela Pană Dindelegan;

2. Profesorul asociat al anului: Prof. univ. dr. Adriana Babeți (de la Universitatea de Vest din Timișoara, profesor asociat la Masteratul de Studii Literare din facultatea noastră);

3. Cea mai bună dizertație de masterat: Anca-Maria Pănoiu (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii; coordonator: lector dr. Laura Marin; referent de specialitate: conf. dr. Cristina Bogdan), “Muzeul naiv: priviri asupra identității”;

4. Proiectul cu cea mai mare contribuție științifică cu impact în societate: Olimpiada de Lingvistică (conf. dr. Adina Dragomirescu, asist. dr. Roxana Magdalena Dincă, asist. dr. Valentina Cojocaru)

5. Cea mai prestigioasă publicație: asist. dr. Delia Ungureanu, “From Paris to Tlön. Surrealism as World Literature” (Bloomsbury Academic, 2017).

Anca-Maria Pănoiu a obținut și Marele Premiu al Senatului pentru secțiunea la care a concurat (Cea mai bună dizertație de masterat).

Olimpiada de Lingvistică a obținut, ex aequo, și Marele Premiu al Senatului pentru secțiunea la care a concurat (Proiectul cu cea mai mare contribuție științifică cu impact în societate).

Felicitări tuturor participanților și, mai ales, premianților!