Miercuri, 18 martie, ora 19.00, în Librăria Cărturești Verona, Laura Dumitrescu și Catalin D. Constantin vor vorbi despre privirea antropologică și cercetarea de teren și vor răspunde întrebărilor publicului.
Vă așteptăm în librărie sau live pe CINEPUB!
CĂTĂLIN D. CONSTANTIN este editor de carte și antropolog. Predă cursuri la Facultatea de Litere a Universității din București, departamentul de științe ale comunicării. Teza de doctorat, susținută la Facultatea de Litere și publicată în 2013, a avut ca temă viața de zi cu zi în orașele românești la începutul secolului XX, pornind de la jurnale ale unor persoane anonime care au trăit în prima parte a secolului trecut. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, Cătălin D. Constantin a susținut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“.
A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase volume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Pentru cărțile pe care le editează, realizează cel mai adesea atât partea de îngrijire a textului, cât și conceptul grafic, socotind esențială combinația între cele două componente.
A publicat constant în presa culturală și a fost, mai bine de zece ani, redactor la revista Cultura, unde a coordonat una dintre cele mai longevive rubrici de antropologie din presa culturală românească.
Cea mai recentă carte pe care a scris-o, 𝘖𝘳𝘢𝘴̦𝘦 𝘪̂𝘯 𝘳𝘦𝘻𝘶𝘮𝘢𝘵. 𝘗𝘪𝘦𝘵̦𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘢 𝘴̦𝘪 𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘭𝘰𝘳, reprezintă o lectură culturală a piețelor urbane europene și cuprinde numeroase imagini aeriene, obținute cu ajutorul unei drone.
Realizează cercetări antropologice de teren în așezările aromâne din Munții Pindului.
Coordonează Conferințele de joi de la Palatul Suțu și este membru al Consiliului Științific al Muzeului Municipiului București.
A avut expoziții de autor în România, Spania, Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia, Polonia, Grecia.
LAURA DUMITRESCU este asistent universitar la Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, unde coordonează seminarele de literatură universală și comparată. A scris o teză de doctorat despre istoria autorului în literatura Evului Mediu și a publicat interviuri în reviste culturale precum Dilema Veche, Observator Cultural, B-Critic etc. Interviul pe care l-a realizat cu regizorul Iosif Demian a dus la apariția cărții Note de autor/Author’s Notes (Mandragora, 2019).
Cercul este un proiect Cărturești în parteneriat cu CINEPUB și este susținut de: Publicator, Revista 22, Revista Accente, LiterNet.ro și Eclaude.
Pentru edițiile precedente, vizitați paginile noastre: www.cinepub.ro & cerculcarturesti.wordpress.com