Curs facultativ de scriere creatoare, coordonat de conf. dr. Simona Popescu

Facultatea de Litere a Universităţii din București propune în semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022 un curs facultativ de scriere creatoare pentru toți studenții, indiferent de program sau de anul în care sînt înscriși. De curs se va ocupa, ca și în anii trecuți, scriitoarea (și profesoara) Simona Popescu. Pe lîngă cursurile de lucru pe text, vor fi și cîteva întîlniri cu scriitoare și scriitori de valoare din toate generațiile, invitați să participe la trei „mese rotunde” online: prima despre chiar scrierea literară/ creatoare/ creativă, a doua despre feminin/ masculin în literatura scrisă de femei și de bărbați, iar a treia (sub egida PEN Club) legată de literatură și lumea actuală cu toate provocările ei (politice, tehnologice etc.).

Cursul se va ține online, vinerea, de la ora 16 la ora 18.

Cursul are 40 de locuri. Înscrierea începe marți, 15 februarie, la ora 10.00.  Trebuie să trimiteți un mesaj care să cuprindă numele, specializarea, anul și grupa la adresa de email:  creative_writing@litere.ro. Email-urile care sosesc mai devreme de ora 10.00 nu vor fi luate in calcul.

Studenții admiși vor fi anunțați în cursul zilei de miercuri, 16 februarie, pentru ca vineri, 18 februarie, să poată participa la prima întîlnire.

Cursul nu aduce credite suplimentare decât pentru studenții din anul I de la programele LLR-LLM și LUC, care vor primi și note ce vor figura în situația lor școlară.