Masteratul în Cultură şi civilizaţie ebraică “Goldstein Goren” oferă cursuri semestriale, cursuri modulare şi prelegeri susţinute de profesori şi cercetători de renume din România, Israel, Franţa, SUA.
Este un masterat de cercetare, destinat celor interesați să afle cât mai multe despre secretele Kabbalei, dedesupturile politicii Orientului Mijlociu, imaginea evreului în cinematografie, istoria universală (antică, medievală, modernă și contemporană) a evreilor, istoria evreilor din România, semnificația Holocaustului, implicațiile dublei identități culturale, apariția și evoluția sionismului, istoria antisemitismului, etica și arta iudaică, limbile și literaturile evreilor, spațiul sacru și locurile memoriei evreiești, etc.
Pentru susținerea masteratului există acorduri bilaterale şi/sau colaborări cu universități din Israel, SUA, Franța, Italia și Turcia. Studenţii au posibilitatea să beneficieze de schimburi academice, contacte şi publicaţii de specialitate, dar și de acces la burse în țări precum Suedia, Israel, SUA, Franta, Germania, Italia, Turcia.
Examenul de admitere constă în depunerea odată cu dosarul de înscriere a unui eseu pe orice temă legată de iudaism. Dată fiind natura specială a acestui masterat, care acoperă o arie vastă de subiecte, nu sunt necesare cunoştinţe prealabile în domeniu (nici în ce priveşte limba ebraică şi nici în ce priveşte istoria), fiind deschis absolvenţilor oricărui program de licenţă. Masteratul se adresează atât tinerilor absolvenți care pot obține astfel o dublă calificare cât și profesionștilor care lucrează deja într-un domeniu și doresc să-și îmbogățească cunoștințele despre iudaism pentru meseria pe care o practică (între abslovenții programului se numără jurnaliști, judecători, procurori, avocați, artiști, etc.).
Coordonator: Conf. Dr. Felicia Waldman, email: fwaldman@gmail.com.
Linkuri: