Dialog cu David Damrosch despre literatura mondială și volumele „Cum comparăm literaturile” și „Ocolul Pâmântului în 80 de cărți” – marți, 28 mai 2024, ora 18:00

Vă așteptăm marți, 28 mai 2024, de la ora 18:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere, la întâlnirea cu David Damrosch, care va fi prezent prin videoconferință, pentru a intra în dialog cu profesorii și studenții pe tema statutului și transformărilor literaturii mondiale în perioada contemporană. Discuția este prilejuită de apariția, în 2023, a două volume ale autorului traduse în limba română: Ocolul Pământului în 80 de cărți (trad. Georgeta Constantin și Monica Dobrescu) și Cum comparăm literaturileStudiile literare într-o epocă a globalizării (trad.9866 Roxana Eichel), publicate la Editura Tracus Arte, în colecția „Cultura ideilor”.

Vor participa la dialog cadre didactice membre ale Departamentului de Studii Literare: prof. dr. Carmen Mușat, coordonatoarea colecției “Cultura ideilor”, conf. dr. Delia Ungureanu, director asociat Institute for World Literature, lect. dr. Roxana Eichel.

David Damrosch, Ernest Bernbaum Professor of Comparative Literature la Universitatea Harvard și director al Institutului pentru Literatură Mondială, este una dintre cele mai autorizate voci „în materie de literatură mondială – World Literature sau Weltliteratur. Este autorul mai multor studii, printre care se numără: What is World Literature? (2003), The Buried Book: The Loss and Rediscovery of the Great Epic of Gilgamesh (2007), How to Read World Literature (2009) și editorul unor antologii extrem de influente în studiile de literatură mondială, precum The Longman Anthology of World Literature (2004), Teaching World Literature (2009), The Routledge Companion to World Literature (2011), World Literature in Theory (2014)” (Editura Tracus Arte).