📌 Apel la candidaturi la program de studii și burse de cotutelă din partea Guvernului francez pentru doctoranzii în științe sociale ai UB

Școala Doctorală Francofonă în Științe Sociale (EDFSS), componentă a Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël) al Universității din București organizează, în colaborare cu Ambasada Franței în România, un concurs de admitere deschis tuturor doctoranzilor francofoni în științe sociale admiși în primul an de teză în anul universitar 2024-2025 la școlile doctorale ale Universității din București.

Sunt eligibili, de asemenea, și doctoranzii de la alte universități membre ale Agenției Universitare a Francofoniei. Candidații înscriși într-o universitate din altă țară pot concura pentru bursele „Eugen Ionescu”, iar EDFSS îi va asista în realizarea dosarului.

EDFSS oferă un program de studii intensive în științe sociale în valoare de 30 de credite transferabile, acceptate de școlile doctorale ale Universității din București.

Formarea constă în cursuri, seminare, tutorate, școli de vară, cu un accent deosebit pe îndrumarea metodologică individuală a doctoranzilor.

Profesorii care asigură această formare provin din Universitatea din București, precum și din universitățile partenere: École des hautes études en sciences sociales (Paris), Université Laval (Québec), Université Libre de Bruxelles, Université de Bordeaux, Universitatea Pedagogică din Chișinău, Noua Universitate Bulgară din  Sofia.

Activitățile au loc în perioada ianuarie-iunie 2025.

Mai multe detalii, găsiți aici.