Profesorul Adam Ledgeway la Facultatea de Litere, 23-24 februarie 2017

Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere are deosebita plăcere de a vă invita să participați la conferințele pe care le prezintă profesorul Adam Ledgeway cu ocazia vizitei sale la Universitatea din București.
 
Joi, 23 februarie 2017, ora 18.00 (Departamentul de Lingvistică – Facultatea de Litere, str. Edgar Quinet, etajul 1, aripa stângă)
Microvariație în marcarea dativului și în structurile cauzative în dialecte romanice și grecești din Italia din sud
 
Vineri, 24 februarie 2017, ora 11.00 (Sala de Consiliu – Facultatea de Litere, str. Edgar Quinet)
Word order and V2 in late Latin
Organizatorii evenimentelor: ICUB (Institutul de Cercetări al Universității din București) și Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere, Universitatea din București.
 *           *
*
Adam Ledgeway este profesor de lingvistică romanică și italiană la Facultatea de Limbi Moderne și Medievale a Universității din Cambridge și membru al Colegiului Downing.
Adam Ledgeway este o personalitate marcantă a lingvisticii romanice, recunoscută pe plan internaţional, care a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea studiului limbilor romanice şi al limbii române, fiind, între altele, autor al monografiei From Latin to Romance. Morphosyntactic Typology and Change (Oxford 2012) și editor al unor lucrări fundamentale de romanistică recent publicate – The Cambridge History of the Romance Languages (2 vol.: 2010, 2013; coeditori: Martin Maiden și John Charles Smith) și The Oxford Guide to the Romance Languages (2016; coeditor: Martin Maiden).
În semn de recunoaștere a activității sale, profesorului Adam Ledgeway i s-a acordat titlul onorific Doctor Honoris Causa de către Universitatea din București (2016).